Project van de maand

Project van de maand

In de rubriek “project van de maand” geven we jou als lid de mogelijk jou project onder de aandacht te brengen. Dit mag een project zijn in de planfase, voorbereiding of al in uitvoering.

Heb jij een project dat je wilt delen, ga dan snel naar de aanmeld pagina op MijnVIO. Vul de gegevens in van je project en een projecttoelichting van maximaal 100 woorden. Vergeet niet om een mooie foto toe te voegen en een link naar de projectwebsite te plaatsen.

Alle aanmeldingen worden verzameld en afhankelijk van het aantal aanmeldingen, wordt het “project van de maand” in de nieuwsbrief onder de aandacht gebracht. Hieronder een overzicht van de laatste projecten in de spotlights.

Project van de maand - juni 2021

Project: A2 Maastricht - De Groene Loper
Opdrachtgever: RWS, gemeente Maastricht, gemeente Meerssen, Provincie Limburg
Opdrachtnemer: Avenue2 (Strukton en Ballast Nedam)
Fase: Realisatie
Door: Alex van Loon
Omschrijving:
De Groene Loper voor A2 Maastricht is één totaalplan voor stad en snelweg. Voor infrastructuur en stadsontwikkeling. Voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Voor bezoekers en bewoners. Voor stedenbouw en een betere leefomgeving met meer verkeersveiligheid, betere luchtkwaliteit, minder geluidsoverlast en volop ruimte voor ontmoeting. A2 Maastricht is eerder een maatschappelijk project dan een infrastructureel project. Alles draaide om mobiliteit én leefbaarheid. De samenwerkende publiekspartijen zagen de tunnel niet als doel, maar als middel om meerdere problemen in en om de stad aan te pakken. Niet voor niets koos ontwerper en bouwer Avenue2 voor de naam de Groene Loper.
Informatiewebsite: https://a2maastricht.nl/