Joomla Module OT Twitter Feed powered by OmegaTheme.com
 • Schrijf je nu in voor de afstudeerprijs 2017

  Ben jij bezig met afstuderen of net afgestudeerd in de civiele techniek of verkeerskunde?
  Ben jij onwijs trots op jouw afstudeerproject? Dan is de VIO op zoek naar jou!

  meer info

 • VIOdag 2017 foto's

  Vooruitlopend op het verslag kunt staan alle foto's online

  meer info

 • VIO prijs 2017 winnaar bekend

  De Jury is tot een besluit gekomen!
  Gefeliciteerd Projectbureau A2 Maastricht

  meer info

joomla templates top joomla templates template joomla

RSS2017

op . Gepost in Algemeen

Onderstaande bericht brengen wij graag onder de aandacht afkomstig van de de RSS2017 organisatie:

Met veel genoegen nodigen wij u uit om deel te nemen aan het Road Safety and Simulation (RSS) congres. Dit tweejaarlijkse internationale congres wordt dit jaar gehouden in Nederland en georganiseerd door TU Delft en SWOV. Het RSS congres zal plaats vinden op 17-19 oktober 2017 in het Grand Hotel Kurhaus in Den Haag.

Het RSS congres gaat in op alle facetten van verkeersveiligheid, met dit jaar extra aandacht voor onderwerpen gerelateerd aan kwetsbare verkeersdeelnemers en nieuwe (voertuig)technologieën. Het congres programma omvat een welkomstreceptie, keynote sprekers, meer dan honderd presentaties van experts wereldwijd, volop netwerk- en discussiemogelijkheden met sprekers en andere deelnemers tijdens pauzes en poster-sessies, en een congresdiner. Meer informatie is te vinden op onze RSS website http://rss2017.org.

Verder worden op de dag voorafgaand aan het congres, op 16 oktober, enkele workshops en technical tours georganiseerd. U kunt hier zowel afzonderlijk als in combinatie met het RSS congres aan deelnemen. Meer informatie is te vinden op http://rss2017.org/workshops-technical-tours/.

Winnaar VIOprijs 2017: Projectbureau A2 Maastricht

op . Gepost in Algemeen

 

5 projecten hebben zich dit jaar aangemeld voor de VIO prijs 2017
 1. Project verbreding A27/A1 ingezonden door 3Angle
 2. N211 ingezonden door Anteagroep
 3. Fietsbrug N31 ingezonden door AWV
 4. A2 Maastricht ingezonden door Projectbureau A2 Maastricht
 5. Renovatie Velsertunnel ingezonden door Rijkswaterstaat

De jury constateert dat de ingediende projecten verschillend van aard zijn en dat de aangeleverde informatie soms erg summier is en soms erg uitgebreid. Omdat de inzendingcriteria in de uitvraag onvoldoende scherp is geformuleerd, kunnen hier verschillende interpretaties aan worden gegeven. Daarom heeft de jury besloten om alle ingediende voorstellen mee te nemen in de beoordeling.

Beoordeling VIO-prijs inzendingen
De jury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van de volgende criteria: doorstroming, veiligheid, leefbaarheid, duurzaanheid & lifecycle, kosten-baten, ontwerpproces, innovatie & originaliteit en complexiteit. De jury komt na beoordeling tot de volgende conclusies:
Bij het project Verbreding A27/A1 ontbreekt de informatie over het ontwerp en valt daardoor af. De A2 Maastricht heeft op 2 punten nl. leefbaarheid en complexiteit de hoogst haalbare score en scoort overall het beste. De Velsertunnel is een hele sterke tweede met een maximale score op innovatie en originaliteit. De fietsbrug is een sterke 3e plaats die hoog heeft gescoord op duurzaamheid & lifecycle en kosten-baten. De Velsertunnel en het A2 project was een spannende race tot het laatste moment. De A2 is een ontwerp uit een verder verleden maar recent gerealiseerd. De Velsertunnel is een tijdelijke maatregel maar toch heel hoog gewaardeerd.
 

 

VIO dag 2017 - Foto's

op . Gepost in Algemeen

Foto's VIOdag 2017
Klik hier voor de directe link naar alle foto's om snel door alle foto's te bladeren

 

 

Genomineerden VIOprijs 2017

op . Gepost in Algemeen

De spanning stijgt!

Begin april heeft de Jury van de vijf genomineerden de volgende drie projecten als beste drie benoemd. De namen zijn hieronder in willekeurige volgorde weergegeven.

 • Fietsbrug langs N31 over kanaal Gent-Oostende in Brugge van AWV
 • Groene Loper voor A2 Maastricht van Projectbureau A2
 • Renovatie Velsertunnel van RWS.

Een van deze projecten gaat dus de VIOprijs 2017 in de wacht slepen! Aanstaande donderdag op de VIOdag zal deze top 3 een korte pitch geven en is hun project in de sponsorruimte te bewonderen.

Infra-ontwerp van het jaar 2017

op . Gepost in Algemeen

Is Infra-ontwerp ook uw passie en bent u in 2016 enthousiast bezig geweest met een project dat gaat over de verbetering of vernieuwing van de primaire of secundaire weginfrastructuur, dan zijn wij op zoek naar u! Wij zijn voor de VIO-prijs ‘Infra-ontwerp van het jaar’ op zoek naar het beste infra-ontwerpproject van Nederland en Vlaanderen.

De VIO-prijs ‘Infra-ontwerp van het jaar’ wordt jaarlijks uitgereikt, met als doel om buitengewone infra-ontwerpprojecten een podium te geven. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op donderdag 20 april aanstaande tijdens de VIO-dag in Dordrecht.

Een deskundige jury beoordeelt uw project aan de hand van de volgende criteria: Doorstroming, Veiligheid, Leefbaarheid, Duurzaamheid, Kosten-Baten, Ontwerpproces, Innovatie, Originaliteit, Complexiteit en Lifecycle. Heeft u gewerkt aan een infra-ontwerpproject waar u trots op bent aarzel dan niet en meld uzelf of het projectteam uiterlijk 21 februari aanstaande aan voor dé VIO-prijs ‘Infra-ontwerp van het jaar’. Wordt uw project de opvolger van het project “N241” van Dura Vermeer die de prijs in 2015 heeft gewonnen ?

Wat diende u in?
U onderbouwt de belangrijkste jury-criteria die voor uw ontwerp van belang zijn op maximaal vier A4-tjes. Daarnaast mogen drie bijlagen bij worden gevoegd met daarop het ontwerp van uw project. In de onderbouwing kunt u maximaal drie links opnemen met een verwijzing naar uw website voor filmpjes of aanvullend beeldmateriaal over uw project of het ontwerp. Alle documenten dienen in pdf aangeleverd te worden.

Flyer
U kunt een flyer downloaden via deze link.

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels geopend! meld u aan via deze link