• VIO prijs 2017 winnaar bekend

De Jury is tot een besluit gekomen!
    Gefeliciteerd Projectbureau A2 Maastricht

• VIOdag 2017 foto's

Vooruitlopend op het verslag kunt staan alle foto's online

Winnaar VIOprijs 2017: Projectbureau A2 Maastricht

5 projecten hebben zich dit jaar aangemeld voor de VIO prijs 2017
  1. Project verbreding A27/A1 ingezonden door 3Angle
  2. N211 ingezonden door Anteagroep
  3. Fietsbrug N31 ingezonden door AWV
  4. A2 Maastricht ingezonden door Projectbureau A2 Maastricht
  5. Renovatie Velsertunnel ingezonden door Rijkswaterstaat

De jury constateert dat de ingediende projecten verschillend van aard zijn en dat de aangeleverde informatie soms erg summier is en soms erg uitgebreid. Omdat de inzendingcriteria in de uitvraag onvoldoende scherp is geformuleerd, kunnen hier verschillende interpretaties aan worden gegeven. Daarom heeft de jury besloten om alle ingediende voorstellen mee te nemen in de beoordeling.

Beoordeling VIO-prijs inzendingen
De jury heeft de inzendingen beoordeeld aan de hand van de volgende criteria: doorstroming, veiligheid, leefbaarheid, duurzaanheid & lifecycle, kosten-baten, ontwerpproces, innovatie & originaliteit en complexiteit. De jury komt na beoordeling tot de volgende conclusies:
Bij het project Verbreding A27/A1 ontbreekt de informatie over het ontwerp en valt daardoor af. De A2 Maastricht heeft op 2 punten nl. leefbaarheid en complexiteit de hoogst haalbare score en scoort overall het beste. De Velsertunnel is een hele sterke tweede met een maximale score op innovatie en originaliteit. De fietsbrug is een sterke 3e plaats die hoog heeft gescoord op duurzaamheid & lifecycle en kosten-baten. De Velsertunnel en het A2 project was een spannende race tot het laatste moment. De A2 is een ontwerp uit een verder verleden maar recent gerealiseerd. De Velsertunnel is een tijdelijke maatregel maar toch heel hoog gewaardeerd.

VIO dag 2017 - Foto's

Foto's VIOdag 2017
Klik hier voor de directe link naar alle foto's om snel door alle foto's te bladeren

Genomineerden VIOprijs 2017

De spanning stijgt!

Begin april heeft de Jury van de vijf genomineerden de volgende drie projecten als beste drie benoemd. De namen zijn hieronder in willekeurige volgorde weergegeven.

• Fietsbrug langs N31 over kanaal Gent-Oostende in Brugge van AWV
  • Groene Loper voor A2 Maastricht van Projectbureau A2
  • Renovatie Velsertunnel van RWS.

Een van deze projecten gaat dus de VIOprijs 2017 in de wacht slepen! Aanstaande donderdag op de VIOdag zal deze top 3 een korte pitch geven en is hun project in de sponsorruimte te bewonderen.

Uitnodiging ALV 2017

op . Gepost in ALV

Beste Leden,

Wij hebben het genoegen u te mogen uitnodigen voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De vergadering zal plaatsvinden op donderdag 16 maart 2017 in Perron 3 te Rosmalen (Hoff van Hollantlaan 1). U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur, de lunch staat dan klaar. De algemene ledenvergadering zal om 13.00 uur beginnen en om 14.30 eindigen.

Aansluitend nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van de themagroep Proces(sen). Deze laatste bijeenkomst staat in het teken van de relatie tussen Lean-concepten en het wegontwerpproces.

U dient zich uiterlijk 10 maart aan te melden voor deze ALV. Dit kan eenvoudig via deze link. Na de bijeenkomst van de Themagroep Proces(sen) is er onder het genot van een drankje tijd om te netwerken. De volledige agenda en uitnodiging kunt u hier downloaden. Het verslag van vorig jaar is daarin opgenomen.